Denk & Beslis mee over zaken die
er toe doen in jouw regio

Welkom bij Echt Salland!

5 jaar geleden
Geen reacties

Geïnformeerd worden over plannen en veranderingen op het gebied van recreatie, cultuurhistorie, landschap-  en natuurbeheer in je eigen regio. En waar mogelijk: meedenken- en beslissen. Dát is Echt Salland.

Wie zich aanmeldt voor het online panel van Echt Salland, ontvangt elke maand een enquête over een bepaald onderwerp. Na iedere enquête volgt een terugkoppeling van de resultaten. En dat niet alleen. Er wordt ook direct aangekondigd wat er wordt gedaan met die resultaten. Daar zit de kracht van Echt Salland. De antwoorden die uit de enquêtes volgen, vormen daadwerkelijk de basis voor de vervolgstappen. Vanzelfsprekend liggen bepaalde beheeraspecten vast in bijvoorbeeld Natura 2000, maar er is ruimte om met bewoners en bezoekers te praten over de precieze invulling.

 

Bekijk hier het introductiefilmpje, waar boswachters Ine Nijveld en Kees Jan Westra zich voorstellen. Zij zijn vanuit Staatsbosbeheer verbonden aan Echt Salland.

Iedereen mag en kan meepraten

Echt Salland is er voor bewoners, maar ook voor bezoekers, die mee willen praten over landschap, natuur, recreatie en cultuurhistorie in de regio Salland. Hoe groter het panel, hoe representatiever de uitkomsten. Vandaar dat Echt Salland wil groeien de komende periode. Hoe meer mensen door middel van de enquêtes hun mening geven, hoe groter de groep mensen die zich kan vinden in de uitkomsten.

Enquête 1

1 maart ontvangen de panelleden de allereerste enquête, die zal gaan over het broedseizoen en het feit dat bepaalde gebieden dan tijdelijk worden afgesloten. In hoeverre is duidelijk waarom de gebieden niet toegankelijk zijn? Is de wijze waarop bewoners en bezoekers daarover geïnformeerd worden voldoende of kan dat beter of anders?

 Aanmelden en verspreiden

Wil je meepraten, meedenken én meebeslissen? Meld je dan vandaag nog aan als panellid van Echt Salland. De enquête die je maandelijks ontvangt vraagt nooit meer dan 10 minuten van je tijd en je antwoorden wegen mee in het beheer en het behoud van al het moois in regio Salland. Vraag ook familie, vrienden en collega’s om mee te doen!


Echt Salland is een initiatief van Landschap Overijssel, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. In de toekomst zullen mogelijk nog andere partijen aanhaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *